یک – قبل از شروع طراحی هدف را تعیین کنید

برای شروع طراحی کاتالوگ باید بدانید که هدف مشتری از سفارش آن چیست و به چه منظوری از آن استفاده خواهد شد. به توضیحات و انتظارات مشتری به خوبی گوش دهید و سبک طراحی خود را براساس نیازهای او انتخاب کنید.

بسیاری از مشتریان شما در گذشته هم کاتالوگ داشته اند و دلیل طراحی مجدد ناکارآمد بودن نمونه های قبلی است. دقت داشته باشید که ممکن است مشکل از طرح نبوده باشد بلکه تناسبی بین طراحی کاتالوگ و نیاز مشتری وجود نداشته.

دو- محدود کردن فونت ها

شما به فونت های زیادی برای طراحی کاتالوگ نیاز ندارید. بعضی از طراحان فکر میکنند که با زیاد شدن تعداد صفحات یک بروشور باید از فونت های بیشتری استفاده کنند تا بر جذابیت آن افزوده شود، ولی این ایده مناسبی نیست.

بهتر است شما از سه فونت متفاوت ولی متناسب استفاده کنید، اولی برای عنوان های اصلی، دومی در عنوان های فرعی و سومی در نوشته های صفحات. استفاده از فونت های جدید و نا آشنا نیز در طراحی کاتالوگ توصیه نمی شود.

سه – انتخاب کاغذ مناسب کاتالوگ

انتخاب سایز و جنس کاغذ اهمیت بالایی در طراحی کاتالوگ خواهد داشت، تعیین رنگ ها مورد استفاده برای کاغذهای مختلف متفاوت خواهد بود.

طراحی برای یک کاتالوگ سایز A4 و سایز A5 تفاوت زیادی خواهد داشت پس قبل از هرچیز مشخصات کاغذ مصرفی را مشخص کنید.

چهار – رعایت اصول نگارشی

بازبینی متن، انتخاب مناسب عنوان ها و رعایت اصول نگارشی عموما در طراحی کاتالوگ دست کم گرفته میشوند.

در حالیکه مهمترین بخش برای انتقال اطلاعات به خوانندگان یک کاتالوگ، متون آن هستند و مشخص بودن آنها کمک زیادی به چیدمان صفحات داخلی و انتخاب سایز تصاویر در طراحی کاتالوگ خواهد کرد.

پنج – طراحی کاتالوگ با قلم و کاغذ

قبل از اجرای ایده های خود در نرم افزارهای گرافیکی، شکل کلی و طرح اصلی کاتالوگ را با دست بکشید. بزرگترین ایده های طراحی کاتالوگ و حتی فیلم های سینمایی در ابتدا با طراحی روی کاغذ شکل گرفتند.

در طی دو هفته دو یا سه طرح اصلی را آماده کرده و به مشتری خود نشان دهید. هرکدام که مورد تایید نهایی قرار گرفت بر روی کامپیوتر اجرا کنید.

قبل از اجرای ایده های خود در نرم افزارهای گرافیکی، شکل کلی و طرح اصلی کاتالوگ را با دست بکشید. بزرگترین ایده های طراحی و حتی فیلم های سینمایی در ابتدا با طراحی روی کاغذ شکل گرفتند.

در طی دو هفته دو یا سه طرح اصلی را آماده کرده و به مشتری خود نشان دهید. هرکدام که مورد تایید نهایی قرار گرفت بر روی کامپیوتر اجرا کنید.

شش – تناسب طراحی کاتالوگ با زمینه کاری

طرح شما باید بعد از چاپ و رسیدن به دست افراد حس خوبی را در نگاه اول منتقل کند. برای اینکار باید تناسب کافی میان طرح شما، محصول ارائه شده، زمینه کاری شرکت و مشتریان هدف شرکت ایجاد کنید.

بعنوان مثال اگر برای یک موسسه خیریه طراحی کاتالوگ می کنید نباید خیلی لوکس و گران قیمت بنظر برسد زیرا ممکن است افرادی که آن را می بینند با خود فکر کنند که چقدر هزینه برای اینکار شده! در مقابل برای معرفی محصول جدید یک شرکت بزرگ شما باید تا جاییکه میتوانید به کیفیت کاغذ و طراحی خاص و متفاوت توجه کنید.

هفت – عکاسی از محصولات کاتالوگ

برای بالابردن کیفیت طراحی کاتالوگ و بخصوص برای محصولات یک شرکت شما نیاز به عکاسی صنعتی از محصولات خواهید داشت. در دست داشتن تصاویر مناسب کمک زیادی به شکل نهایی بروشور خواهد کرد.

در صورتیکه امکان مالی برای عکاسی از محصولات را نداشته یا به هر دلیلی مجبور به استفاده از تصاویر اینترنتی هستید در انتخاب خود بسیار دقت کنید. تصاویری را انتخاب کنید که واقعی بنظر برسند و کمتر دیده شده باشند.

در میان روش های تبلیغاتی، طراحی کاتالوگ و بروشور تاثیر زیادی بر اعتبار شرکت نزد مشتریان خواهد داشت و بهترین روش ممکن برای معرفی محصولات و خدمات شرکت شماست.

همچنین توجه به این بخش و ارائه بهترین ها میتواند مشتریان سابق شما را تشویق به همکاری مجدد با شما کند.

امیدواریم این هفت نکته اساسی در طراحی کاتالوگ که برگرفته از وب سایت وبسیما تهیه شده است بتواند راهگشای فعالیت های شما نیز باشد.

بعد از هفت نکته اساسی در طراحی کاتالوگ این مقاله را هم بخوانید:
برای طراحی اصولی کاتالوگ این مراحل را بخوانید

همچنین از فروشگاه اختصاصی کاتالوگ طرح آماده لایه باز گرافیک PSD – EPS بازدید نمایید.

مطالعه بخش مقالات با صدها عنوان مقاله کاربردی پیشنهاد می گردد.

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.