یادگیری فوتوشاپ برای بسیاری از مردم به معنای احراز شغلی ایده‌آل است. طراحی گرافیکی و عکاسی از جمله مشاغلی هستند که با فوتوشاپ عجین شده‌اند.

حتی توسعه‌دهندگان فرانت‌اند نیز مجبور هستند متناسب با شغل خود مهارت‌های فوتوشاپ را یاد بگیرند.

اما چگونه می‌توانیم مهارت‌های فوتوشاپ را در کوتاه‌ترین زمان یاد گرفته و در آن‌ها به سطح بالایی از مهارت دست پیدا کنیم؟

فتو + شاپ

واژه فتوشاپ یک واژه انگلیسی است که از ترکیب دو کلمه photo به معنای عکس و shop به معنای کارگاه به دست آمده است و در نهایت کلمه فتوشاپ به معنای کارگاه عکس است .

برنامه فتوشاپ یک نرم افزار کاربردی است که به منظور ویرایش عکس ها ، ترکیب عکس ها و ساختن عکس ها از ابتدا می باشد. شرکت ادوبی Adobe تولید کننده نرم افزار فتوشاپ است .

این شرکت که یکی از بزگترین شرکت های تولید کننده نرم افزاردر دنیا به شمار می آید و بهترین شرکت تولید کننده نرم افزار های گرافیکی است.

فتوشاپ از کجا شروع شد؟

خواستگاه برنامه فتوشاپ ایالت میشیگان آمریکا بوده‌ است . فتوشاپ برای اولین بار در سال 1987 توسط میلادی توماس نول (Thomas Knoll) و با همکاری برادرش جان نول (John Knoll ) به شکل ابتدایی آن معرفی شد .

پدر توماس و جان علاقه وافری به هنر عکاسی داشت تا جایی که درخانه خود یک تاریک خانه کوچک برای ظاهر کردن عکس داشت ، آن زمان ، مصادف با پیدایش کامپیوتر های شخصی بود .

توماس مانند پدر به هنر عکاسی علاقه بسیار داشت و در زمان فراغت به عکاسی و چاپ عکس می پرداخت به همین دلیل او در زمینه چاپ عکس دانش و تجربه خوبی داشت .

برادرش ، جان بیشتر به برنامه نویسی علاقه مند بود و همین امر باعث جلب توجه توماس به علم برنامه نویسی شد .

توماس به منظور ویرایش عکس های مورد نیاز برای پایان نامه دانشگاهی خود یک اپل مکینتاش پلاس ( Apple Macintosh Plus ) گرفت ، اما به دلیل محدودیت های موجود در اپل مکینتاش پلاس و در راستای رفع نیازهای شخصی اقدام به نوشتن چندین برنامه گرافیکی کرد .

سپس به پیشنهاد جان ، با افزودن قابلیت های دیگیر مانند قابلیت ذخیره سازی عکس با فرمت های متفاوت ، قابلیت تغییر میزان شفافایت عکس ها و غیره پس از چندین ماه برنامه نویسی نرم افزار قدرتمندی به نام فتوشاپ به دنیا معرفی شد .

نمونه کارشده با استفاده از نرم افزار فتوشاپ

قابلیت های توصیفی فتوشاپ به زبان ساده

برنامه فتوشاپ قابلیلت های بسیار وسیع و گسترده ای دارد که در ادامه به برخی از کاربرد های عمومی و مهم آن ها اشاره خواهیم کرد :

یکی از مهمترین قابلیت های برنامه فتوشاپ ویرایش تصاویر است

یکی دیگر از قابلیت های برنامه فتوشاپ گذاشتن جلوه های ویژه بر روی تصاویر است

اصلاح و بهبود کیفیت رنگ ها و رنگ بندی تصاویر

یکی دیگر از قابلیت های برنامه فتوشاپ است ترکیب تصاویر با یکدیگر و ایجاد تصاویر ترکیبی

برنامه فتوشاپ کاربردهای بسیار زیادی دارد به عنوان مثال در طراحی وب مورد استفاده قرار می گیرد .

برنامه فتوشاپ در طراحی سایت ها نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد

یکی دیگر از کاربرد های برنامه فتوشاپ طراحی انیمیشن های دو و سه بعدی است

در صنعت چاپ نیز از برنامه فتوشاپ استفاده می شود بنابراین می توان ادعا کرد برنامه فتوشاپ یکی از پر کاربردترین برنامه های گرافیکی حال حاضر دنیاست .

گرافیست ها ، طراحان وب ، طراحان سایت ، عکاسان حرفه ای ، شاغلان در حوزه چاپ و بسیاری دیگر از افراد در حرفه خود از برنامه فتوشاپ استفاده می کنند .

دوره های آموزشی فتوشاپ

با توجه به کاربرد وسیع فتوشاپ بسیاری از افراد نیازمند گذراندن دوره های آموزشی فتوشاپ حرفه ای هستند ، در حالیکه آموزش های اولیه فتوشاپ برای افراد معمولی نیز مورد نیاز است .

برای مثال تصور کنید برای ثبت نام در یک سایت ویژه لازم است عکس خود را با مشخصات خاصی وارد نمائید. در صورت عدم آشنایی مقدماتی با برنامه فتوشاپ برای این کار نیاز به کمک گرفتن از سایرین هستید .

از آنجا که برنامه فتوشاپ علاوه بر پر کاربرد بودن دارای جذابیت های ویژه ای است در سال های اخیر به عنوان یکی از محبوب ترین برنامه های گرافیکی شناخته شده است و به همین دلیل دوره های آموزشی فتوشاپ به یکی از پرطرفدارترین دوره های اموزشی تبدیل شده اند .

در همین راستا مراکز معتبر آموزشی زیادی اقدام به برگزاری دوره های آموزشی فتوشاپ نموده اند .

قبل از شروع کار با فتوشاپ این مطلب را بخوانیم

تصویر سازی انجام شده با فتوشاپ

فرصت های شغلی کسب و کار با استفاده از نرم افزار فتوشاپ

فرصت های شغلی و بازار کار از میزان استخدام و وضعیت بازارکار برا فتوشاپ کاران حرفه ایی اطلاعات موثقی موجود نمی باشد.

اما با توجه به اهمیت روز افزون مقوله بازاریابی و تبلیغات و توجه خاص بسیاری از سازمان ها و شرکت ها به آن و از سوی دیگر روند رو به رشد حوزه تصويرسازي و طراحي جلد كتاب، صفحه آرايي مجلات و روزنامه ها و غیره پیش بینی می شود بازارکار مناسبی در سال های آینده پیش روی فتوشاپ کاران متخصص و خبره باشد.

با توجه به رقابت زیادی که در این حوزه وجود دارد تنها راهکار کسب موقعیت شغلی مطلوب افزایش سطح دانش و میزان توانایی است . فتوشاپ کار ها می توانند در برخی سازمان ها از جمله صدا و سیما و وزارت ارشاد، شرکت های تبلیغاتی، چاپخانه ها، مراکز آموزشی و واحد بازاریابی و فروش شرکت های بسیار بزرگ ، آتلیه های عکاسی و غیره مشغول به کار شوند .

قبل از شروع کار با فتوشاپ این مطلب را بخوانیم

 

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *